Hjemmet huser både et hverdagsliv, hvor man skal klare en masse praktiske opgaver, og hvor man skal slappe af engang imellem. Huset rummer også ofte hjertevarme, et sted man skal restituere efter en hård arbejdsuge, og mulighed for at kunne huse venner og bekendte. Når hverdagen skal fungere i hjemmet, må hjemmet gerne være funktionelt. Det vil lette de daglige pligter betydeligt, og derfor give mere ro og mulighed for at bruge hjemmet til bl.a. afslapning og selskabelige aftener.

Funktionalitet for vasketøjet

Der findes mange områder i hjemmet, hvor man kan gøre noget ekstra for, at funktionaliteten højnes. Det kan f.eks. være en god idé, at gøre det nemmere at få ordentligt styr på vasketøjet. Det kan man gøre, ved indrette et bryggers, hvor der bl.a. er tænkt på at give mulighed for at have vaskemaskinen hævet fra jorden, så det giver gode arbejdsstillinger. Man kan også gøre det ved f.eks. at købe et godt tørrestativ, som f.eks. kan stå udenfor eller inde i ens bryggers. Det vil klart være en fordel, at det er gemt lidt af vejen, så man ikke skal bruge sin fritid på at se for meget på vasketøjet.

Funktionalitet på badeværelset

Man kan på samme måde gøre badeværelset mere funktionelt. Det kan man bl.a. gøre, ved at man køber en håndklædeholder, så håndklæderne kan hænge ordentligt til tørre. Det gør det muligt at bruge håndklædet mere end en gang, også uden at det er vådt, når man bruger det igen. Mange håndklædeholdere gør det også muligt at indrette badeværelset lidt flottere, og der findes holdere, som giver mulighed for at kunne opbevare de tørre og ubrugte håndklæder, så man ikke skal gemme dem af vejen i et skab. I badeværelset vil funktionaliteten også kunne højnes, hvis der er rig mulighed for opbevaring af diverse hård- og kropsprodukter.