
Hjemme hos os, har vi altid spist godt. Vi har altid købt økologisk, altid købt dansk og altid sørget for at kvaliteten på madvarerne var i orden. Vi har også altid elsket at spise godt. Forret, hovedret og dessert blev serveret næsten hver weekend. Og det gjorde ikke noget at spise hummer på en mandag. Eller tigerrejer på en tirsdag. Eller culottesteg på en ganske almindelig onsdag. Den gode mad og de gode madvarer blev serveret alle ugens 7 dage, næsten uden undtagelser. Den eneste undtagelse skulle da lige være, når vi var ude at spise på restaurant (og med restaurant mener jeg altså ikke Jensens Bøfhus eller Bones).
SU og den gode mad
Her i sommers tog jeg så det store skridt at flytte hjemmefra. Mine forældre var rigtig søde til at hjælpe mig med at lave et budget – et budget, der pludselig indeholdte et madbudget. De penge jeg fik i SU blev pænt delt ud på de forskellige poster, og mine forældre forsikrede mig om, at jeg faktisk havde et ganske rummeligt madbudget. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at hummer, tigerrejer og culottesteg ikke hører hverdagene til – faktisk hører de knap nok weekenderne til. Men jeg var heller ikke parat til at opgive den gode mad jeg var opvokset med, bare fordi pengene var blevet mindre. Heldigvis er der altid gode råd at hente på nettet, og her blev jeg foreslået altid at lave gryderetter eller simreretter (se opskrift) såsom mørbradgryde. Disse holder nemlig længe, og der er en masse billigt fuld i – i en eksotisk mørbradgryde kan der fx være bønner i, og i en LCHF mørbradgryde sparer man en masse fyld. Jeg fandt hurtigt en klassisk mørbradgryde opskrift http://www.hurtigmums.dk/moerbradgryde/, og så putter jeg det i, som køleskabet nu engang indeholder.